09 july 2022, 13:30 views 1219
Experții au oferit primele versiuni ale cauzei incendiului de la Piața Centrală
Photo: realitatea.md
09 july 2022, 13:30 views 1219

Experții au oferit primele versiuni ale cauzei incendiului de la Piața Centrală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale din capitală, pe 5 septembrie.

La fața locului pe parcursul a mai multor zile au lucrat specialiști din cadrul Laboratorului Experimental Antiincendiar care au înaintat trei ipoteze în producerea arderii.

În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiului angajații IGSU au stabilit că focul ar fi putut porni din următoarele cauze: prima versiunea este scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua ipoteză cercetată este legată de defecte ale echipamentului electric, iar a treia versiune înaintată spre cercetare este - imprudența în timpul fumatului.

Potrivit specialiștilor, arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați a depozitului afectat de incendiu. La examinarea statică a locului de ardere s-a stabilit că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind depistate porțiuni de conductori electrici.

Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu a obținut răspîndire la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectat doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului, dar și o parte din bunurile materiale aflate în interior.

Cauza finală de producere a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.