29 august 2022, 11:30 views 1518
Arena Chișinău comparată cu un
29 august 2022, 11:30 views 1518

Arena Chișinău comparată cu un "coteț în grădină": De la ce a pornit scandalul în Parlament

Platforma DA a cerut, la ședința plenară a Parlamentului, audierea în Legislativ a ministrului Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, cu privire la construcția Arenei Chișinău.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a opinat că acest proiect „e o schemă criminală” al cărei „capăt nu se vede”.

Propunerea de audiere a ministrului a fost votată cu 44 de voturi și nu a trecut, în sală fiind 95 de deputați.

„Este un subiect care e cu barbă. Am făcut mai multe demersuri către CNA, a trecut un an de cînd ni s-a spus că s-au pornit anumite proceduri juridice. Nu există căi de acces, e construit ca un coteț în grădină”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp.

O opinie a venit și din partea PSRM.

„Anume noi socialiștii ani la rînd am abordat subiectul. Datorită nouă, organele de drept fac necesarul pentru a investiga cum s-a gestionat lotul și banii. Este anchetă. Cînd organele de drept vor fi gata, atunci e cazul să audiem. Acum ei sînt în lucru”, a opinat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

 

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.