07 july 2022, 15:00 views 2214
O porțiune din șoseaua Hîncești ar putea purta numele lui Matcovschi
Photo: moldpres.md
07 july 2022, 15:00 views 2214

O porțiune din șoseaua Hîncești ar putea purta numele lui Matcovschi

O porțiune din șoseaua Hîncești din Capitală ar putea purta numele regretatului poet Dumitru Matcovschi. Comisia pentru reglementarea denumirilor urbane a dat aviz pozitiv proiectului care prevede redenumirea acesteia. Este vorba despre segmentul între strada Vasile Alecsandri și Televiziunea Națională.

„Aceasta a fost penultima etapă. Ultima etapă se va realiza la una din ședințele Consiliului Municipal Chișinău din toamna acestui an”, a anunțat într-o postare pe Facebook consilierul municipal, Corneliu Pîntea.

Dumitru Matcovschi s-a născut la data de 20 octombrie 1939, satul Vadul-Rașcov, județul Soroca, în prezent raionul Șoldănești și s-a stins din viață la 26 iunie 2013, la Chișinău. A fost un poet, prozator, academician, publicist și dramaturg din Republica Moldova, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei.

În 1996 Dumitru Matcovschi este ales Membru titular al Academiei de Ştiinţe din R.Moldova, iar în 2010 este desemnat Cetăţean de onoare al municipiului Chișinău.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.