03 may 2022, 11:00 views 2132
Circa 120 de copii refugiați, integrați în școlile și grădinițele din Chișinău
03 may 2022, 11:00 views 2132

Circa 120 de copii refugiați, integrați în școlile și grădinițele din Chișinău

Aproximativ 100 de copii refiugiați din Ucraina au fost înmatriculați în școlile din Chișinău, iar alți circa 20 frecventează grădinițele din capitală. Despre aceasta a anunțat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite IPN.

Totodată, refugiații nu vor fi cazați în insituțiile de învățămînt din capitală. „Am dispus ca toți copiii să revină la lecții, iar procesul educațional să nu fie periclitat", a menționat edilul.

În capitală sînt deschise 40 de centre de plasament amenajate de municipalitate și amdinistrate de angajații Primăriei Chișinău. Responsabilii din cadrul Primăriei, psihologi, asistenți sociali și voluntari muncesc în ture la aceste centre de plasament.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Chisinau , scoala , refugiați

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.