14 september 2021, 11:15 views 2529
”Scheletele ascunse” ale Chișinăului sau cum sînt date uitării simbolurile de altă dată ale orașului
14 september 2021, 11:15 views 2529

”Scheletele ascunse” ale Chișinăului sau cum sînt date uitării simbolurile de altă dată ale orașului

Chișinăul este fără îndoială un oraș în care la fiecare colț de stradă poți citi file din istorie și admira clădiri uitate parcă de timp și de oameni. Trist este că aceste clădiri, care altădată reprezentau cartea de vizită a orașului, astăzi stau în paragină și își așteaptă parcă să le vină sorocul.

Așa se face că în Chișinăul anului 2021, clădirile-simbol, clădirile-monumente protejate de stat se surpă pe zi ce trece, în timp ce pe lîngă ele apar altele noi cu fațade din sticlă în care își trăiesc viața chișinăuienii de astăzi neobservînd parcă comorile arhitecturale din apropiere.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Arhitectura , clădire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
285 locuitori

Luminiţa este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Luminița a fost menționat în anul 1798 cu denumirea Bîzdîga.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.