28 july 2021, 12:00 views 1795
Un teren de 12 hectare din sectorul Ciocana va fi scos la vînzare
28 july 2021, 12:00 views 1795

Un teren de 12 hectare din sectorul Ciocana va fi scos la vînzare

Consiliul Municipal a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru terenul de aproape 12 hectare din sectorul Ciocana care urmează să fie scos la vînzare. Documentul prevede amenajarea unui cartier în care să locuiască 1.400 de oameni.

Tot acolo, ar urma să fie construită o şcoală şi două grădiniţe. Mai exact, de-a lungul Bulevardului Mircea cel Bătrîn, care trebuie prelungit pînă la terenul cu pricina, vor fi construite blocuri cu pînă la 9 etaje.

În interiorul construcțiilor ar urma să fie și spaţii comerciale: restaurante şi magazine. Totodată, dezvoltatorii vor fi obligaţi să ofere locuri de parcare pentru cel puţin 70 la sută dintre proprietarii apartamentelor. La solicitarea consilierilor PAS, acolo va fi şi o policlinică.

Discuţiile la acest subiect s-au lăsat cu replici dure între Alexandru Trubca şi reprezentantul "Chişinăuproiect", instituţie care a elaborat documentele.

Alţi aleşi locali au spus că nu sînt prevăzute suficiente spaţii verzi.

Consilierii Partidului Acţiune şi Solidaritate au fost singurii care au votat împotriva proiectului.

Hotprîrea de a scoate la licitație terenul din sectorul Ciocana a fost luată de consilierii municipali în august anul trecut.

Într-un comunicat al Primăriei Chişinău se menţionează că preţul de piaţă stabilit de un raport de specialitate este de 2,2 milioane de euro.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
320 locuitori

Inundeni este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 de oameni. Satul Inundeni a fost înființat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.