28 july 2021, 11:40 views 2216
Începe capturarea animalelor fără stăpîn în trei sectoare ale capitalei
28 july 2021, 11:40 views 2216

Începe capturarea animalelor fără stăpîn în trei sectoare ale capitalei

Licitațiile repetate pentru selectarea operatorului care va captura și steriliza cîini fără stăpîn din sectoarele Botanica, Centru și Buiucani ale capitalei au fost cîștigate de o singură clinică veterinară.

Procesul de capturare va începe de mîine, 28 iulie. Pînă la sfîrșitul anului curent, operatorul economic va captura și steriliza circa 800 de maidanezi, transmite IPN.

Karl Luganov, specialist principal în cadrul Secției de control și protecția animalelor a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), a precizat că animalele fără stăpîn vor fi capturate în baza sesizărilor locuitorilor din aceste trei sectoare. „Dacă cineva are în curte cîini și dorește ca ei să fie capturați și sterilizați, persoana respectivă va trebui să îndeplinească o anchetă. Ulterior, noi emitem ordin de capturare și animalele respective sînt preluate de o mașină. După ce vor fi capturați, cîinii fără stăpîn vor fi sterilizați, vaccinați împotriva rabiei, microcipați și eliberați înapoi în mediul de unde au venit”, a specificat responsabilul de la DGLCA.

Dacă for fi cîini agresivi, care atacă oamenii, aceștia vor fi capturați de Regia „Autosalubritate” și vor fi plasați în carantină la necropola din Chișinău, pentru o perioadă, după care vor fi propuși spre adopție.

La licitațiile pentru sectoarele Rîșcani și Ciocana, acum două luni a fost desemnată cîștigătoare o altă clinică veterinară, care va trebui să sterilizeze pînă la sfîrșitul anului curent 450 de cîini vagabonzi.

Proiectul de decizie cu privire la implementarea proiectului-pilot privind capturarea, transportarea, evidența, sterilizarea, vaccinarea și ciparea cîinilor fără stăpîn a fost votat la şedinţa Consiliului municipal Chișinău din 31 martie. DGLCA e obligată să asigure implementarea proiectului cu organizarea procedurilor de achiziţii publice în vederea selectării operatorilor economici care vor presta servicii de capturare, sterilizare, vaccinare antirabică, cipare şi reîntoarcere în stradă a cîinilor fără stăpîn.

Source: www.ipn.md

Keywords:

ciine , Sterilizare , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.