20 july 2021, 15:00 views 2214
Ion Ceban a comentat defrișările din parcul La Izvor
20 july 2021, 15:00 views 2214

Ion Ceban a comentat defrișările din parcul La Izvor

Primarul Capitalei, Ion Ceban, le-a cerut subalternilor să verifice situaţia şi şi-a exprimat indignarea că tăierile de copaci au fost avizate de Agenţia de Mediu.

"Rog Direcţia Arhitectură să fie maxim precaută în ceea ce îşi doresc acei cetăţeni pe acel teritoriu să facă şi să ţină aceste subiecte la control. Nu este normal ca, fie şi cu scopuri nu ştiu de care, să-şi bată Joc în aşa hal de spaţiul verde. "

De altfel, pretorul sectorului Buiucani a sesizat instituţiile abilitate.

 "Noi am sesizat Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul Ecologic de Stat. Or, sîntem convinşi că a fost încălcată procedura de autorizare a defrişărilor pe terenul respectiv."

Inspectoratul Ecologic de Stat a început deja controlul. Inspectorul desemnat, Ion Caliniuc, ne-a spus că ancheta e în desfăşurare şi nu se va expune decît atunci cînd procesul verbal va fi gata, transmite publika.md.

Reprezentanţii companiei de construcţii care deţine terenul au declarat pentru postul nostru de televiziune că regretă declaraţiile edilului şi ale celor de la pretură şi consideră că e vorba de o dezinformare a funcţionarilor din Primărie.

Compania susţine că defrişările sînt legale şi că nu au nevoie de avizul Primăriei pentru a tăia copacii.

Săptămîna trecută au fost tăiaţi peste 170 de arbori de pe un teren de 2 hectare de lîngă Parcul "La Izvor".

Terenul a fost privatizat în 2003 şi a fost ulterior cumpărat de agentul economic care vrea să construiască acolo un complex locativ cu spaţii comerciale şi grădiniţă.

Pentru asta, firma de construcţii trebuie să schimbe destinaţia terenului, pe care pot fi ridicate acum, potrivit planului de urbanism, doar clădiri sociale, cum ar fi şcoli sau grădiniţe.

Administraţia firmei a declarat că deţine deja certificatul urbanistic necesar pentru schimbarea Planului Zonal al terenului.

Source: noi.md

Keywords:

parc , Chisinau , Ion Ceban

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2319 locuitori

Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.