05 june 2021, 17:30 views 2435
Vasile Chirtoca: Chiar dacă și fac lobby anumitor interese, acestea sînt interesele cetățenilor
05 june 2021, 17:30 views 2435

Vasile Chirtoca: Chiar dacă și fac lobby anumitor interese, acestea sînt interesele cetățenilor

Vasile Chirtoca, Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare a Consiliului Municipal Chișinău, a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia jurnaliștii au putut obține informații din prima sursă cu privire la mai multe probleme de interes public. Iată ce a spus consilierul municipal.

Dezvoltarea Centrului istoric al orașului Chișinău

Un subiect important pe care îl examinează Comisia pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare este dezvoltarea nucleului istoric al orașului. Principala problemă a zonei este faptul că aici sistemul de construcție și proiectare nu este legalizat.

Vrem să facem ceva pentru orașul nostru. Eu consider, că or.Chișinău este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, care dacă va fi administrat corect - va înflori.

În ultimele luni, au fost luate decizii foarte importante cu privire la proiectele dezvoltate acum un an. Le-am examinat în cadrul Comisiei de mai multe ori, după care am luat decizia să le propunem CMC spre aprobare. Una dintre acestea este Decizia nr.2/26 din 02.04.2021 „Cu privire la securizarea și dezvoltarea zonei Centru-Nucleul Istoric al orașului Chișinău”. Sînt multe cazuri, cînd constructorii, sau pur și simplu oameni cu bani, cumpără spații în zona centrală și vor să ridice aici clădiri cu 8-10 etaje, lucru care nu este posibil în centrul istoric al orașului. În conformitate cu decizia respectivă a Consiliului Municipal, în zona istorică a orașului Chișinău nu se permite edificare clădirilor mai înalte de 15 m. Totodată, toate proiectările care urmează să fie făcute, trebuie să fie realizate în baza PUZ-ului dezvoltat cel puțin pentru un cartier. Trebuie să fie proiectat un cartier, noi trebuie să vedem cum arată per ansamblu arhitectura zonei, și numai după aceasta pot fi construite mai multe case care să se înscrie în acel plan urbanistic zonal.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.