20 april 2021, 18:00 views 2044
Două monumente din sectorul Botanica riscă să fie distruse
20 april 2021, 18:00 views 2044

Două monumente din sectorul Botanica riscă să fie distruse

Două monumente din sectorul Botanica din capitală, dedicate concetățeanului nostru, eroului războiului civil Serghei Lazo, riscă să fie distruse.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Consiliului de Coordonare a Compatrioților Ruși Alexei Petrovici, vorbind în cadrul emisiunii Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova, relatează Noi.md.

„Sînt într-o stare teribilă, într-o stare deplorabilă. Monumentul în sine și parcul, la care autoritățile nu pot ajunge. Probabil că monumentul se află la balanța Ministerului Culturii, iar parcul se află la balanța Primăriei, dar ele ar putea să-și unească eforturile și să restaureze monumentele. „Nu numai reprezentanții societății civile pot lansa astfel de inițiative”, a spus Alexei Petrovici.

 Potrivit acestuia, monumentul dedicat luptătorilor pentru puterea sovieticilor, ridicat în 1966 în fața cinematografului „40 de ani ai Komsomolului Leninst” («40 лет ВЛКСМ» - nota red.), se află și el într-o stare deplorabilă.

 „Dacă în viitorul apropiat nu ne preocupăm de păstrarea monumentelor pe care le avem, vom pierde acest monument. Aceste plăci scumpe de granit roșu karelian sînt încă intacte. Dar sînt deja într-o stare atît de șubredă încît în viitorul apropiat vor cădea pur și simplu , și cine le va înlocui?”, se întreabă președintele Consiliului de Coordonare a Compatrioților Ruși.

Source: noi.md

Keywords:

monument , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3002 locuitori

Crocmaz este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Crocmaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ștefan Vodă și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3002 oameni. Satul Crocmaz a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.