15 january 2021, 14:00 views 2970
Ceban: Cultura unui popor este ceea ce îl reprezintă
15 january 2021, 14:00 views 2970

Ceban: Cultura unui popor este ceea ce îl reprezintă

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii și marcării a 171 de ani de la nașterea marelui Poet Național – Mihai Eminescu, autoritățile municipale și-au propus ca ziua de 15 ianuarie să fie plină de evenimente cultural-artistice, dedicate valorilor adevărate.

Despre aceasta scrie pe pagina sa de facebook, primarul general al capitalei, Ion Ceban.

"Fiecare dintre noi, pe lîngă lucruri materiale, are nevoie și de hrană spirituală.

Este datoria noastră să punem un accent mai mare pe dezvoltarea domeniului cultural, pentru a lăsa generațiilor următoare lucruri ce contează cu adevărat", a scris Ceban.

Potrivit lui, ziua de naștere a Luceafărului literaturii noastre ne aduce aminte, pentru a câta oară, despre necesitatea susținerii și promovării culturii.

"Cultura are misiunea de a face lumea mai bună, iar noi ne-am propus să încurajăm oamenii din domeniu și să educăm tânăra generație în spiritul acestor valori, în spiritul vremurilor pe care le trăim și a idealurilor pe care le avem.

Astăzi, adresez sincere urări, sănătate și mari realizări tuturor celor care contribuie la dezvoltarea culturii naționale.

Azi, majoritatea activităților vor fi difuzate în regim online.

Noi suntem cei care putem face lumea mai bună!", a mai scris Ceban

Source: noi.md

Keywords:

Ion Ceban , Chisinau , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.