12 june 2021, 16:10 Classical music views 2366
Boris Marcoci s-a retras din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți
12 june 2021, 16:10 Classical music views 2366

Boris Marcoci s-a retras din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți

Boris Marcoci nu va candida la funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în după-amiaza de 6 decembrie.

„Pentru a evita orice speculaţii, PAS anunţă retragerea din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi a candidatului său, dl Boris Marcoci. Decizia urmează a fi formalizată de către forurile statutare ale partidului în decursul zilei de mâine", se arată în declarația formațiunii.

Amintim că, în ședința din 6 decembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că turul doi al alegerilor locale de la Bălți se va desfășura în data de 19 decembrie.

Asta înseamnă că, după retragederea lui Marcoci din cursa electorală, bătălia pentru Primăria Bălți se va da între Nicolae Grigorișin și Alexandr Nesterovschi, care în turul I s-a clasat pe locul 4.

Anterior, turul doi al scrutinului din Bălți a fost suspendat. Ulterior, în sera de 5 decembrie, Curtea Supremă de Justiție a dat curs solicitării CEC de a anula înregistrarea Marinei Tauber în calitate de concurent electoral.

Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, privind suspendarea turului doi al alegerilor locale de la Bălți, care trebuia să aibă loc în 5 decembrie. Potrivit Marinei Tauber, hotărârea CEC este ilegală, deoarece Codul electoral nu prevede nicio procedură privind suspendarea alegerilor. Mai mult, aceasta a argumentat că, în momentul emiterii hotărârii CEC, nu exista o decizie irevocabilă a vreunei instanțe de judecată.

Source: newsmaker.md

Keywords:

Balti , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
364 locuitori

Izvoare este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Orhei şi la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.