10 april 2021, 15:00 Classical music views 2159
Bălți ar putea deveni lider în promovarea celor mai îndrăznețe proiecte. Opinie
10 april 2021, 15:00 Classical music views 2159

Bălți ar putea deveni lider în promovarea celor mai îndrăznețe proiecte. Opinie

Orașul Bălți ar putea deveni lider! Cunoscutul om de afaceri și om politic de la Bălți Nicolae Chirilciuc, care a luat decizia de a participa la alegerile primarului municipiului Bălți din 21 noiembrie ca candidat independent, a declarat că orașul Bălți poate fi un exemplu al modului în care cele mai importante probleme pentru fiecare dintre noi pot fi rezolvate într-un timp scurt. Și, potrivit lui, acum este momentul potrivit pentru aceasta, relatează Noi.md.

„Veți întreba de ce? Voi fi bucuros să vă răspund.
În primul rînd, țara noastră a început o cooperare activă cu țările din Uniunea Europeană. Acest lucru este confirmat de vizita Președintelui Germaniei, domnul Steinmeier, în țara noastră din 29 septembrie. Vreau să menționez că acest lucru s-a întîmplat pentru prima dată în cei 30 de ani de existență a țării. Într-o conversație cu Președintele nostru, doamna Sandu, Președintele german, domnul Steinmeier, a subliniat importanța cooperării dintre țările noastre și și-a exprimat încrederea că aceasta va fi fructuoasă și promițătoare”, a declarat Nicolae Chirilciuc.

Nicolae Chirilciuc a menționat că conducerea germană a alocat 10 milioane de euro pentru sprijinirea reformelor și combaterea corupției. Potrivit acestuia, toate acestea reprezintă o dovadă importantă a faptului că autoritățile germane doresc ca în Moldova să fie create condiții pentru dezvoltarea proiectelor de antreprenoriat și investiții.

„Percep acest lucru ca fiind începutul unor procese serioase care vor avea loc în țara noastră în viitorul foarte apropiat. Știu acest lucru și pentru că am relații de prietenie și de afaceri cu businessmenii germani. Acum apar oportunități concrete pentru implementarea multor proiecte care vizează dezvoltarea orașului meu natal.

De asemenea, este foarte important ca toți să avem posibilitatea să încredințăm orașul celor care vor putea folosi situația actuală la maximum. Împreună cu voi, voi putea crea condiții pentru atragerea investițiilor germane mari. Și acestea nu sînt cuvinte sau promisiuni goale. Știu ce trebuie făcut pentru a readuce Bălțiul la fosta sa glorie de centru industrial”, a spus cunoscutul om de afaceri și om politic bălțean.
După cum a subliniat Nicolae Chirilciuc, numai atunci cînd vor începe să funcționeze întreprinderile mari cu capital străin ne putem aștepta ca compatrioții noștri care muncesc în străinătate să se întoarcă acasă.

„Orașul Bălți poate deveni un lider în promovarea celor mai îndrăznețe proiecte cu participarea capitalului străin, în relansarea economiei și întoarcerea acasă a concetățenilor noștri. Nu credeți cuvintele și promisiunile politicienilor! Aveți încredere în experiența, relațiile internaționale acumulate și dorința sinceră de a face orașul nostru cel mai de succes din țară!”, a conchis Nicolae Chirilciuc.

Nicolae Chirilciuc a declarat mai devreme că a decis să candideze la funcția de primar al capitalei de nord a Moldovei ca candidat independent după numeroase întîlniri cu locuitorii orașului, compatrioți, după ce a studiat situația din oraș. El intenționează, cu sprijinul bălțenilor, să-și ridice orașul natal din ruine, să-l reînvie, să construiască un nou oraș al viitorului, un oraș frumos, un oraș modern de vis.

Source: noi.md

Keywords:

Balti , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.