Show news from...

eye 9265 Views

Povestea căprioarei orfane din Fălești


Povestea caprioarei Bambi, varianta 2015, în raionul Făleşti. După ce mama le-ar fi fost împuşcată, puii de căprioară de doar 5 zile nu aveau şanse de supravieţurire, dacă nu li-ar fi fost auzite strigătele disparate. Chiar şi asa, pentru unul dintre ei a fost prea târziu.

O localnică din satul Răuţel raionul Făleşti, care trăieşte la marginea pădurii, spune că a fost trezită de gemetele unui animal. Ea a intrat în desiş şi mare i-a fost mirarea când a văzut un pui de căprioară singur şi speriat. Femeia a sunat la Asociata pentru Protecţia Animalelor şi puiul a fost adus la Chişinău.

Apărătoarea animalelor a plasat pe o reţea de socializare un mesaj, prin care cerea ajutorul specialiştilor în domeniu. Un chinolog s-a oferit să acorde spaţiu şi să îngrijească de căprioara orfană.

Barbatul spune că este o femelă perfect sănătoasă, care s-a acomodat repede cu membrii familiei.

El a declarat că nu are de gând să se despartă de căprioară. Mai mult, acesta are şi planuri de viitor pentru ea.

Keywords:

ajutor , moldovenii , localitati

Comments

 (1)
  • #1 chenyingying201712012
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    This message was deleted by the moderator!

Settlements of Moldova and Diaspora

Acui

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
547 locuitori

Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.

Read more