Show news from...

eye 5627 Views

Glingenenii, reveniţi la baștină după 300 de ani

După mai bine de trei sute de ani de la întemeierea localităţii, Glingenenii din raionul Făleşti au aflat că neamul lor se trage de prin părţile Şoldăneştilor. Acest fapt i-a determinat să vină pe plaiul natal al strămoşilor.

Prima vizită la baştina bunicilor, făleştenii au întreprins-o chiar de hramul satului Glingeni, din raionul Şoldăneşti. Însoţit de un grup de artişti amatori, primarul făleştean a venit cu un buchet de felicitări şi urări de sănătate, facîndu-le şoldăneştenilor bună dispoziţie.

Deşi s-au văzut pentru prima dată, glingenenii din ambele localităţi au stabilit relaţii de prietenie. Unii dintre ei au convenit să se includă la perfectarea a diferitor proiecte de dezvoltare a localităţilor. De altfel, după cum a menţionat primarul făleştean, în anul curent, lor le-a reuşit să atragă în sat investiţii de aproximativ un milion de lei.

Înainte de a porni spre casă, făleştenii au insistat ca următoarea întîlnire să se producă deja în raionul lor. Cu atît mai mult că satul lor e în plină accensiune, actualmente el fiind populat de peste 3 mii de oameni.

Settlements of Moldova and Diaspora

Răuţelul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
222 locuitori

Răuţelul Nou este un sat din cadrul comunei Hiliuţi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Răuţelul Nou a fost înființat în anul 1964.

Read more