09 june 2022, 08:30 Folk crafts views 1262
Lucrări de modernizare la Grădina Zoologică din Chișinău
Photo: canal3.md
09 june 2022, 08:30 Folk crafts views 1262

Lucrări de modernizare la Grădina Zoologică din Chișinău

Lucrări de modernizare la Grădina Zoologică din Capitală. Cinci voliere vechi au fost modernizate şi urmează să fie construite trei blocuri noi, care corespund condiţiilor europene. Lucrările vor fi finalizate pînă la sfîrşitul acestui an.

Astfel, 20 de animale răpitoare mici precum vulpi şi jderi vor avea parte de un adăpost nou şi vor putea fi admirate chiar şi iarna, lucru care era imposibil pînă acum. Arhitectul menajeriei povesteşte că volierele vechi erau într-o stare dezastruoasă, nu au mai fost reparate din 1960.

"Nu era amenajată sistemul de evacuarea a deşeurilor, din lipsa fundaţiei respective au avut loc tasări considerabile a pereţilor structurilor de rezistenţă. Nu era ventilaţie totală în încăperile în care erau păstrate animalele şi în zona în care lucrau angajaţii", a spus Victor Toporeț, inginer coordonator Grădina Zoologică din Capitală.

Potrivit inginerului parcului, cele cinci voliere, întinse pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, au fost demolate zilele trecute, iar pînă la sfîrşitul anului urmează să fie construit un adăpost nou.

"Vor fi demarate lucrările de construcţie a unui volier nou. Constituit din trei blocuri pentru adăpostirea animalelor inclusiv în condiţii de iarnă şi fiecare dintre aceste trei blocuri vor avea şi adăposturi de vară cu împrejmuire din plasă", a declarat inginerul.

Administraţia parcului zoo mai afirmă că datorită adăpostului nou modern cu vitralii, animalele vor putea fi admirate şi iarna.

"O să fie posibilă expoziţionarea animalelor şi în perioada rece a anului, iarna vizitatorii le vor putea admira ca şi în perioada caldă. Construcţia acestor voliere noi face parte din concepţia de dezvoltare a grădinii zoologice care a fost aprobată prin decizia consiliului municipal", a menționat Olga Iuzvac, şef secţie ştiinţifico-educaţională Grădina Zoologică din Capitală.

Lucrările costă cinci milioane de lei, bani alocaţi de Primăria Chişinău. În grădina zoologică din Capitală pot fi admirate peste 1 000 de animale şi păsări din 135 de specii

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.