07 february 2022, 13:30 Folk crafts views 2506
Mişcarea de Tineret Voievod a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare
07 february 2022, 13:30 Folk crafts views 2506

Mişcarea de Tineret Voievod a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare

Mişcarea de Tineret Voievod, în semn de recunoştinţă şi respect faţă de marele voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt, canonizat graţie meritelor sale, recunoscut de popor şi biserică, au depus flori la monumentul Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul capitalei.

Reprezentanții mișcării consideră că această dată este importantă pentru poporul moldovenesc, consolidat în trecut în jurul unor valori naţionale care i-a adus echilibrul spiritual şi forţa de a trece peste timpuri grele marcate de războaie. Faptele marelui domnitor au relevat nu doar inteligenţa şi arta de a conduce, dar şi capacitatea de a uni poporul în jurul unei idei promovate de unii şi pînă astăzi.

  

„Astăzi este o zi importantă pentru toți moldovenii care trăiesc la noi în țară, dar și peste hotare. Pe 2 iulie, sărbătorim Ziua Canonizării lui Ștefan cel Mare. Ștefan cel Mare este un patron spiritual. Noi des mergem la mănăstirea Putna, acolo unde este înmormîntat Ștefan cel Mare și pentru noi este o călăuză în viață, un exemplu, un simbol al națiunii noastre moldovenești. În fiecare an, pe 2 iulie, noi sîntem aici pentru a depune flori și a ne aminti despre acest mare voievod”, a declarat liderul mișcării „Voievod”, Nicolae Pascaru.

„Ne bucură să vedem că tinerii nu uită de asemenea eroi ca Ștefan cel Mare și îl comemorează și înțeleg că fără elogierea trecutului, viitor nu există. Înemnăm tinerii din țara noastră să-și amintească despre istoria Moldovei și să nu uite despre oamenii datorită cărora țara noastră astăzi există”, a menționat ex-deputatul Marina Radvan.

Pe 2 Iulie 1504 s-a încheiat domnia lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domn al Moldovei. A domnit 47 de ani. A fost o domnie plină de acțiune, dedicată construcției și întăririi Țării Moldovei. Cel mai des ni-l amintim pe Ștefan cel Mare ca pe un luptător, care a dus peste 40 de războaie și bătălii apărînd hotarele și interesele țării.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1495
Populația:
10196 locuitori
Logo

Rezina este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rezina. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Rezina se află la o distanţă de 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 10196 locuitori. Localitatea Rezina este atestată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.