În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative despre fapta eroică a lui Vasili Suvorin
Photo: facebook.com/Алексей Петрович

În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative despre fapta eroică a lui Vasili Suvorin

În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative distruse de vandali, care în urmă cu trei ani a perpetuată fapta eroică a locotenentului Vasili Suvorin, care a luptat timp de două zile împotriva forțelor invadatorilor fasciști.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa din rețeaua socială de unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare "August", Alexei Petrovici.

"Acum trei ani, am imortalizat fapta eroică a sublocotenentului Vasili Suvorin, care a luptat timp de două zile împotriva forțelor superioare ale invadatorilor fasciști. Peste șase luni, niște ticăloși au distrus fără milă plăcile. După cum ne-am așteptat, vandalii nu au fost găsiți. În schimb unii jurnaliști au reușit să facă mare zarvă, înscriind cu pricepere componenta politică de care aveau nevoie. Ne-a luat doi ani și jumătate pentru a restabili justiția istorică. Prea mult timp, după părerea mea...", a scris Alexei Petrovici pe pagina sa de socializare.

 

 

 

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.