Șefii bibliotecilor din Dubăsari s-au întîlnit la Coșnița

Șefii bibliotecilor din Dubăsari s-au întîlnit la Coșnița

Ieri, la 13 mai 2015, Direcția cultură și turism, a desfășurat un seminar cu participarea șefilor de biblioteci din raion. Evenimentul a avut loc în incinta Bibliotecii publice raionale c. Coșnița, cu genericul: ,, Prezentarea și consolidarea lucrărilor promoționale privind istoria bibliotecilor din raionul Dubăsari. Scopul seminarului este relansarea și afirmarea bibliotecii ca centru comunitar, prin îmbogățirea cunoștințelor în domeniul istoriei bibliotecilor și integrarea acestora (teoretic și practic) în viața social-culturală a comunității.

Obiectivele seminarul au cuprins următoarele obiective:
Repartizarea materialelor ilustrative, pliante, reviste cărți, ziare.
Poziția bibliotecilor din raion în cadrul programului Novateca;
Înmînarea diplomelor de participare pentru beneficiarii bibliotecilor din cadrul concursurilor de picturi și poezie;
Prezentarea lucrărilor promoționale;
Evaluare și concluzii, propuneri..

Diplomele și literatura artistică au fost înmînate bibliotecarilor pentru a le trasmite beneficiarilor- participanți la concursurile dedicate aniversării a 70 de ani de la Victoria asupra fascismului în ce de-al II-lea Război Mondial pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

După aplauze și felicitări, am continuat cu prezentări power point. Șase dintre bibliotecarile prezente au demonstrat abilitățile de cercetători insistenți, specialiști IT oferind participanților informații utile și istorice din viața bibliotecilor conduse de dumnealor. După multe discuții, întrebări și răspunsuri bibliotecarii au asimilat noi idei, secvențe, recomandări pentru finisare lucrărilor, care vor fi cartea de vizită a bibliotecilor publice.

Pe parcursul seminarului s-a simțit o atmosferă agreabilă, cu dispoziție, emoții, astfel de eveniment se va organiza peste două luni în scopul perfecționării activității profesionale a bibliotecarilor, dar și de a demonstra valoarea adevărată a bibliotecilor.

Source: provincial.md

Keywords:

război , istoria , biblioteca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.