Competiţie de hipism la Fîntîniţa

Competiţie de hipism la Fîntîniţa

Campionat de cai trăpași la Drochia. 24 de echipaje de jochei au ieşit la linia de start în satul Fîntînița. Evenimentul a adunat amatori din mai multe regiuni ale ţării.

Cei mai mulţi participanţi la campionatul de hipism au venit din raioanele de sud. Serhei Zamşutin din Basarabeasca a parcurs 300 de kilometri pentru a participa la competiţie. Eforturile lui nu au fost în zadar. Calul Mangol a ieşit învingător în cursa pentru caii de doi ani.

''La cai, prima literă a numelui este al mamei şi următoarele - a tatălului. Numele este de la Michelle şi Luminal. Pentru acest cal este prima competiţie, el are doi ani. Sunt foarte mulţumit de rezultatul obţinut'', a declarat Serghei Zamşutin.

Concurenţii au fost aplaudaţi de spectatorii veniţi din mai multe localităţi.

''Anul acesta am decis să venim cu toată familia, prietenii. Am venit din satul vecin.''

''Este interesant, lumea este dorită de aşa ceva. Să vină să vadă cai aici pe deal.''

''Sunt bătrână, dar am venit şi eu să văd. Îmi este interesant. Am venit cu plăcere.''

Potrivit organizatorilor, la concurs au participat cai de diferite vârste, care s-au întrecut contra cronometru.

''La vârsta de doi ani fac două cercuri. Caii sunt tineri şi obosesc. Trei cercuri fac cei de trei ani. Restul începând cu patru, cinci ani aleargă patru cercuri. La competiţia de data trecută locul întâi l-a luat acel cal care a alergat două cercuri în trei minute'', a declarat Veaceslav Babici.

Campionatul de cai trăpaşi de la Fântâniţa este la a patra ediţie.

Source: www.publika.md

Keywords:

hipism , Drochia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.