10 january 2020, 15:20 Pork dishes views 4170
Perju: Soroca va avea stație de epurare până la finele anului 2021
10 january 2020, 15:20 Pork dishes views 4170

Perju: Soroca va avea stație de epurare până la finele anului 2021

Apele reziduale din Soroca nu vor mai fi deversate în rîul Nistru, așa cum se întîmplă în prezent. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, dă asigurări că municipiul va avea o stație de epurare pînă la finele anului 2021. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru AGORA.

„Acum sîntem în discuții cu Banca Mondială pentru un program de 50 de milioane de dolari. Suntem deja la partea finală, cînd discutăm proiectele. O problemă de bază pe care vrem să o soluționăm este Soroca, dacă o soluționăm problema cu stația de epurare, sanitație pentru acest orășel, noi curățim o bună parte din Republica Moldova”, a declarat Ion Perju.

„Nu știu de ce pînă acum nu s-a rezolvat această problemă, toți știau problema. Soroca a avut stație de epurare, doar că se afla pe partea cealaltă de Nistru. Anul viitor cred că problema va fi soluționată prin construcția stației de epurare”, a adăugat ministrul.

 

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.