15 september 2015, 15:17 views 9313
În satul Larga a fost instalat un cazan pe biomasă
15 september 2015, 15:17 views 9313

În satul Larga a fost instalat un cazan pe biomasă

La 9 septembrie curent, în urma implementării proiectului privind promovarea combustibilului autohton "construcția cazangeriei pe biomasă pentru Liceul Teoretic și Școala de muzică din satul Larga", Primăria Larga cu susținerea Guvernului Japoniei și Organizației 2KR, a instalat un cazan pe biomasă, care urmează să încălzească Liceul Teoretic și Școala de Muzică.

Cazanul pe biomasă este cu capacitatea de 270 kW, are un preț de peste un milion de lei, suport financiar oferit de către Guvernul Japoniei. Cazanul pe biomasă urmează a fi conectat la instituțiile de învățămînt, iar Președintele raionului Briceni, D-nul Gantiuc Mihail a promis că cheltuielile pentru lucrările de conectare vor fi suportate de către Consiliul Raional Briceni. Primăria Larga a contribuit la acest proiect cu peste 300 000 lei pentru construcția fundației pentru cazan și amenajarea teritoriului unde a fost instalat cazanul.

Dacă lucrările de conectare a cazanului pe biomasă vor fi terminate pînă la sfîrșitul toamnei, Școala de Muzică și Liceul Teoretic vor achita facturile la căldură cu 20-25 % mai puțin ca pînă în prezent.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.