11 april 2011, 11:44 “Moldovans - foundation of country” views 8844
11 april 2011, 11:44 “Moldovans - foundation of country” views 8844

Festivalul “Vasile Tanas” la cea de-a IV-a editie

Deja a devenit o tradiție ca odată la 2 ani toată suflarea satului Abaclia să se întrunească la festivalul de dansuri populare Vasile Tanas, eveniment desfășurat în cinstea regretatului coreograf,  fondator al ansamblului de dansuri populare "Lia" din satul Abaclia.

Să omagieze memoria pedagogului talentat, coreograf iscusit și promotor al tinerelor talente au venit ansamblul de dansuri populare "Lia" și colective artistice din mai multe zone ale țării și chiar din țara vecină Ucraina. Printre oficialitățile prezente la evenimentul dedicat maestrului Vasile Tanas au fost primarul satului Abaclia, Victor Niculiță si președintele raionului Basarabeasca, Ilie Cernăuțean. Ambii au ținut să sublinieze că ansamblul "Lia" este perla  raionului, care nu a încetat să strălucească nici astăzi, avînd-o în frunte pe fosta elevă a talentatului coregraf, Svetlana Moleșteanu.

Zestrea folclorică – dansul popular a fost înalt apreciat cu aplauze de publicul din sală. În afară de ansamblul "Lia" în cadrul festivalului  dansului popular "Vasile Tanas" ediția a IV-a, au participat ansambluri de dans din raioanele Soroca, Rîșcani, Anenii-Noi, Orhei și din Tarutino (Ucraina). La finalul evenimentului tuturor participanților le-au fost înmînate trofeul și diploma Vasile Tanas.

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.