22 may 2018, 10:15 views 13285
O nouă fabrică de lactate se deschide în regiunea transnistreană
22 may 2018, 10:15 views 13285

O nouă fabrică de lactate se deschide în regiunea transnistreană

În regiunea transnistreană va fi deschisă o nouă fabrică de lactate, inaugurarea fiind planificată pentru sfîrșitul lunii iunie.

Noua afacere vine din extinderea unei afaceri de familie de creștere a animalelor. Se estimează că va fi cel mai mare complex de profil din regiune, numărul de bovine cifrîndu-se la circa 1400 de capete, transmite IPN.

„Anul trecut am procurat din Germania 165 de capete de junci, iar în prezent ferma noastră produce mai bine de zece tone de lapte, care ajunge la combinatul de lapte din Tiraspol. Ideea de a procesa de sine stătător laptele ne-a venit în momentul în care volumul zilnic a ajuns la 4-5 tone. Capacitatea proiectată pentru noua fabrică este de 30 de tone în 24 de ore", a declarat directorul, Serghei Pisarenco, citat de presa din regiune.

Fermele antreprenorului sunt în Rîbnița, iar fabrica de lactate va fi deschisă la Parcani. În prezent are loc instalarea utilajelor. Pentru fiecare etapă a procesării sunt prevăzute secțiuni separate: recepție, răcire și pasteurizare, fermentare, producerea untului și a brînzei, ambalare, depozit pentru produsul finit cu frigidere.

Producătorul are și propriul laborator, iar recent a fost procurată o mașină pentru transportarea laptelui, cu o capacitate de 13 tone. Fabrica va produce chefir, lapte, smîntînă, brînză, unt, diverse iaurturi, iar mai tîrziu și cașcavaluri. În magazine, produsele vor apărea cu denumirea „Благода".

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
125 locuitori

Valea Verde este un sat din cadrul comunei Copanca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 125 de oameni. Satul Valea Verde a fost înființat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.