20 june 2020, 11:00 views 4903
Pentru
20 june 2020, 11:00 views 4903

Pentru "barbarismul ecologic" conducerea primăriei Ivancea riscă amendă și dosar penal (Foto)

Acțiunile conducerii primăriei comunei Ivancea, care au dus la distrugerea în mod barbar a peste o sută de arbuști și 10 copaci în zona de parc de-a lungul traseului turistic, au fost declarate ilegale, iar vinovații vor fi pedepsiți.

Conform informațiilor portalului Noi.md, pentru acțiunile sale ilegale, funcționarii primăriei Ivancea vor trebui să achite o amendă solidă, de circa 85 000 de lei. De asemenea, autoritățile competente ale Republicii Moldova au expediat o cerere de intentare a unui dosar penal în privința persoanelor vinovate de contravenție.

După cum s-a anunțat anterior, la indicația primarului de Ivancea, Boris Ochișor, a fost făcută așa-numita "curățenie și curățare" a parcului din centrul satului. Astfel, de fapt, în mod barbar, cu ajutorul unui excavator, au fost distruși mai mult de o sută de arbuști și 10 copaci în zona de parc de-a lungul traseului turistic.

Aceste acțiuni din partea conducerii primăriei nu au fost susținute de nici un proiect aprobat sau planuri de dezvoltare a parcului, iar toate lucrările de tăiere au fost efectuate fără permisiuni corespunzătoare, ceea ce vorbește despre luarea unor decizii și acțiuni absolut nepotrivite din partea primarului și a consilierilor săi.

Inspectorul serviciului ecologic, care a fost invitat să inspecteze parcul, a înregistrat infracțiunea și a întocmit un act. Judecata a confirmat ilegalitatea acțiunilor conducerii primăriei comunei Ivancea, care va fi pedepsită pentru "barbarismul său ecologic". Noi vom urmări evoluția evenimentelor.

Source: noi.md

Keywords:

ecologie , primaria , Ivancea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
494 locuitori

Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.