14 february 2018, 14:45 views 13152
În satul Fetești a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă
14 february 2018, 14:45 views 13152

În satul Fetești a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă

În satul Fetești din raionul Edineț a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă. Acesta va deservi peste 12 mii de oameni, locuitori din nouă sate învecinate.

Până în prezent, serviciile medicale de urgență prespitalicească la nivelul raionului Edineț erau asigurate de șase echipe de asistență medicală urgentă, dislocate în substația AMU din orașul Edineț și în punctele AMU situate în localitățile Brânzeni și Cupcini.

Noul punct de asistență medicală urgentă va deservi populația din localitățile de nord ale raionului, astfel, va fi preluată o parte din sarcina substației Edineț.

„Raza de deservire se va reduce până la 15 km, iar timpul de ajungere la caz se va micșora semnificativ. Accesul cetățenilor la serviciile medicale de urgență va fi sporit, iar urgențele medico-chirurgicale vor fi deservite cu o mai mare operativitate", susțin reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Punctul de asistență medicală urgentă Fetești se află în incinta Centrului de Sănătate din localitate și are o suprafață de 229 metri pătrați. Sediul a fost renovat capital și a fost dotat cu sisteme de aprovizionare cu apă și canalizare și sistem de încălzire.

Valoarea totală a proiectului este de circa un milion de lei, bani proveniți din fondurile Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Source: realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.