14 march 2016, 14:49 views 8024
Turnee în memoria polițiștilor căzuți la Nistru
14 march 2016, 14:49 views 8024

Turnee în memoria polițiștilor căzuți la Nistru

Duminică, la Târșiței, s-a desfăşurat finala turneului la minifotbal în memoria polițiștilor căzuți în războiul de la Nistru din 1992. La competiţie au participat 22 de echipe din satele raionului.

După cum ne-a relatat Igor Legaci, președintele Asociației raionale de fotbal, turneul se află la a patra ediție și este dedicat memoriei polițiștilor Ion Bânzari din Hirișeni, Vasile Purice din Inești, Valeriu Corduneanu din Chițcani și Tudor Brădescu din Chiștelnița, căzuți în timpul luptelor de la Tighina.

"Nici unul din acești eroi nu a servit în cadrul poliţiei din Telenești, dar întrucât au căzut apărând independenţa şi integritatea ţării, este de datoria noastră să le eternizăm numele și prin manifestări sportive, pe care le organizăm la începutul lunii martie, când s-a declanşat acel război", ne-a spus dl Legaci.

Turneul a decurs în două etape: cu o săptămână mai înainte au avut loc meciuri la Ciulucani, Telenești, Chițcani şi Bănești, iar la Târșiței s-au întâlnit echipele învingătoare în prima etapă. Campioana turneului a devenit echipa de minifotbal de la Telenești. Toţi jucătorii din cele patru echipe au fost menționați cu medalii, premii bănești și cadouri.

Dl Legaci a mai precizat, că duminica precedentă la Telenești au mai avut loc și turneie la volei (fete), la fel dedicate memoriei celor patru polițiști căzuți la Nistru. În total la aceste manifestări sportive au participat peste 500 de tineri de ambele sexe, a precizat Igor Legaci. 

Source: cuvintul.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1450 locuitori

Sociteni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Sociteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1450 de oameni. Satul Sociteni a fost menționat documentar în anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.