27 march 2013, 15:15 views 11708
27 march 2013, 15:15 views 11708

Satul Tvardiţa din raionul Taraclia ar putea obţine statutul de oraş

Satul Tvardiţa din raionul Taraclia ar putea obţine statutul de oraş. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Guvern, relatează MOLDPRES.

Proiectul a fost înaintat de deputatul Ivan Ionaş. Potrivit acestuia, localitatea Tvardiţa întruneşte toate prevederile legale pentru a i se acorda statutul de oraş.

Oleg Efrim, ministru în exerciţiu al Justiţiei, a declarat la şedinţa Guvernului că modificarea propusă nu afectează sub nici o formă raporturile interbugetare dintre bugetul de stat şi cel al raionului Taraclia. Efrim a specificat că aprobarea acestui proiect rămîne la discreţia Parlamentului.

În prezent, în satul Tvardiţa locuiesc peste şase mii de persoane. Localitatea este aprovizionată cu gaz în totalitate, iar 95% din casele de locuit sînt conectate la apeduct, telefonie fixă şi internet. Pe teritoriul satului îşi desfăşoară activitatea circa 40 de agenţi economici, notează MOLDPRES.

Keywords:

oraș , Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
1416 locuitori

Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.