30 january 2013, 09:31 views 12581
30 january 2013, 09:31 views 12581

Lupii revin la Zahorna

Lupii din nou dau tîrcoale prin localităţile raionul Şoldăneşti. Deunăzi, fiarele au sfîşiat o căprioară sălbatică, pe care au fugărit-o pînă în centrul satului Zahorna. Vînătorii spun că de mai multe ori au văzut răpitorii în preajma localităţii. Acum sătenilor le este frică pentru viaţa lor şi a copiilor.

Oamenii de partea locului sînt îngroziţi de situaţia creată. Pe parcursul anului 2012, lupii au dat buzna în sat şi au sfîrtecat cîteva animale domestice.

Zăgornenii se tem şi de bolile infecţioase, care ar putea fi transmise cîinilor care hoinăresc lîngă cadavre.

Vînătorii spun că au văzut prin pădurea din preajma satului vreo cinci lupi. Reieşind din pagubele cauzate de fiare, oamenii s-ar apuca să-i împuşte, doar că legea interzice vînatul lupilor. De altfel, pe parcursul anului trecut, în raionul Şoldăneşti, lupii au omorît aproximativ o sută de animale domestice.

Sursa: impulstv.com

Keywords:

localitati , animale

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.