15 april 2022, 16:30 views 2495
În Moldova a fost sădită o nouă alee în memoria apărătorilor Patriei
Photo: facebook.com/MoldovaRCNK
15 april 2022, 16:30 views 2495

În Moldova a fost sădită o nouă alee în memoria apărătorilor Patriei

În Vulcănești lîngă Memorialul "Glorie Eroilor" a fost plantată o nouă alee. Lucrările de amenajare a teritoriului au avut loc în cadrul acțiunii internaționale "Grădina memoriei" dedicată eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei care au căzut pe cîmpul de luptă, relatează noi.md.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, la amenajarea aleii au participat elevii liceului A. Doljnenko și gimnaziului S. Rudenko, personalități publice, activiști civici.

Inițiativa amenajării teritoriului aparține mișcării "Moștenitorii Victoriei" și Comunității Ruse din Republica Moldova. Acțiunea a fost susținută de autoritățile locale și raionale și a avut loc cu participarea reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova.

"Este foarte simbolic faptul că tinerii sînt implicați într-o acțiune atît de importantă și necesară. Este foarte important să păstrăm istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, acest lucru fiind îndeosebi actual astăzi”, a declarat Liudmila Lașcenova, președintele Comunității Ruse din Republica Moldova.

După plantarea aleii, în liceul A. Doljnenko a avut o întîlnire cu liceenii.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.