23 october 2018, 10:35 views 13001
Personajele din legendarul film ”Maria Mirabela” și-au făcut apariția la Cosăuți (Foto)
23 october 2018, 10:35 views 13001

Personajele din legendarul film ”Maria Mirabela” și-au făcut apariția la Cosăuți (Foto)

Legendarele personaje din filmul "Maria Mirabela" au fost pictate pe mai mulți pereți din satul Cosăuți din raionul Soroca.

Pictorul Alexei Luca a remintit atît copiilor de ieri, cît și celor de azi despre această capodopiră cinematografică într-un mot inedit și original.

Reamintim că pelicula a apărut pe marile ecrane în iunie 1981. „Maria, Mirabela" este o coproducţie a cinematografiştilor din Republica Moldova şi România.

Regia filmului aparţine pictorului şi regizorului Ion Popescu-Gopo şi regizoarei de filme în desen animat - moldovencei Natalia Bodiul. Special pentru acest film compozitorul moldovean Eugen Doga a compus coloana sonoră. Muzica şi cîntecele din film au avut şi au o mare popularitate, dincolo de ecranele de cinema şi cele ale televiziunii.

Source: noi.md

Keywords:

pictură murală , film , Soroca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.