12 january 2015, 11:34 views 9026
Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare în Transnistria
12 january 2015, 11:34 views 9026

Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare în Transnistria

Partidul liderului de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a pierdut asa-numitele alegeri parlamentare din regiunea transnistreana. Cel putin asa arata rezultatele preliminare. Potrivit novostipmr.com din stanga Nistrului, din cele 43 de mandate din asa-numitul Soviet Suprem, 31 de locuri le-au revenit grupului comercial Sheriff, principalii opozanți a lui Șevciuk.

Ceia se întâmplă în regiune simbolizează înfrângerea morală a Evghenii Șevciuk, care a participat în mod activ la campania electorală, participând personal la numeroase întâlniri cu alegătorii”, scrie dniester.ru.

Totodată, presa locală scrie că pe toată perioada campaniei electorale au avut loc presiuni asupra candidaților opoziției, inclusiv diverse provocări care implică și organele de drept - KGB, Ministerul de Interne și autoritățile vamale.

Realitatea.md amintește că duminică, 29 noiembrie, în Transnistria au avut loc, în premieră, așa-zisele alegeri legislative și locale. Astfel, în urma scrutinului s-a ales componența așa-numitului Soviet Suprem și a membrilor consiliilor locale.

 

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.