29 october 2018, 17:05 views 13792
Un bărbat din Telenești și-a deschis o afacere unică în Moldova
29 october 2018, 17:05 views 13792

Un bărbat din Telenești și-a deschis o afacere unică în Moldova

Obișnuiți să le cumpăram de la piață sau de pe marginea drumului, acum le putem găsi si pe rafturile magazinelor chiar în plină iarnă.

Un producător de la noi și-a deschisa o afacere unică pentru țara noastră și vinde nuci verzi prelucrate și ambalate în supermarket-urile din tara.

Ideea îi aparține lui Vitalie Doroftei din Telenești, care acum căuta piața de desfacere și înafara țării anunță Noi.md cu referire la protv.md

Bărbatul spune ca ideea afacerii i-a venit întîmplător. Așa că s-a apucat de lucru. Nucile le cumpără de la un producător dintr-o localitate vecina. Acestea ajung la fabrica curățate, spălate si calibrate. După ce sînt dezinfectate le sparge.

Ulterior, nucile ajung în caserole. Ca mai apoi sa fie cîntărite și ambalate.

Astfel, pînă a aduce nucile pe rafturile din magazine, bărbatul trebuie sa depună o munca destul de migăloasa. Este ajutat și de familie. Pentru ca oamenii să guste din miezul proaspăt, producătorul testează în fiecare zi care sînt condițiile de păstrare a nucilor.

Si pentru ca investițiile sînt mari, speră că în curînd să-și poată duce marfa și peste hotare.

Source: protv.md

Keywords:

Telenești , nuci

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
1789 locuitori

Plop-Ştiubei este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Plop-Ştiubei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1789 de oameni. Satul Plop-Ştiubei a fost menționat documentar în anul 1850.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.