11 december 2018, 10:20 views 12278
O bunicuță din Lozova a împlinit 100 de ani. Rudele au venit din diferite țări ale lumii (FOTO)
11 december 2018, 10:20 views 12278

O bunicuță din Lozova a împlinit 100 de ani. Rudele au venit din diferite țări ale lumii (FOTO)

O femeie din satul Lozova, raionul Strășeni a împlinit 100 de ani. Copiii, nepoții, strănepoții, dar și stră- strănepoții au sosit din Anglia, Italia și România, pentru a-i ura La mulți ani.

Vera Sandu s-a născut în 1918 și le-a trăit pe toate ca o carte de istorie.

A îndurat războaie, deportări, foamete, a rezistat tuturor vitregiilor istorice. Urmașii femeii au ajuns la a patra generație. Cei 6 copii ai săi au devenit și ei bunici și spun că mama este cea care de mici i-a învățat să fie uniți și să nu uite de adevăratul sens al cuvântului–familie.

Soțul nu îi mai este alături deja de 40 de ani, femeia însă privește cu mîndrie la tot ce lasă în urmă, o familie numeroasă, unită și fericită. Printre toasturi, muzica de sărbătoare, cele patru generații au răscolit amintiri și poze de cîndva.Tot într-o poză a fost memorată și cea de-a 100 aniversare. Cu greu însă au încăput cu toții în obiectivul aparatului de fotografiat.

Source: unica.md

Keywords:

jubileu , aniversarea , bunica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.