22 august 2022, 11:30 views 1342
R. Moldova, în clasamentul fericirii. Află pe ce loc se află țara noastră
22 august 2022, 11:30 views 1342

R. Moldova, în clasamentul fericirii. Află pe ce loc se află țara noastră

Raportul publicat de World Happiness Report care evaluează 146 de state din punct de vedere al fericirii arată că Republica Moldova se situează pe poziția 62.

Cele mai fericite rămîn în continuare țările nordice.

Pe locul 1 se situează Finlanda. Cu un scor de 7,82 din 10, țara nordică cu 5,5 milioane de locuitori se află înaintea Danemarcei, Islandei, Elveției și a Țărilor Jos, într-un top 10 neschimbat al clasamentului, dominat de statele europene, în special din Europa de Nord.

Printre celelalte mari puteri, Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe locul 54, în timp ce Rusia scade în clasament, ajungînd pe locul 80, în raportul din acest an, finalizat înaintea izbucnirii războiului din Ucraina.

În raportul din anul 2022 au fost analizate 146 de țări, inclusiv Republica Moldova și România.

Studiul, publicat începînd cu anul 2012, folosește în principal sondaje Gallup în care oamenii sînt întrebați care este nivelul lor de fericire.

Printre criteriile utilizate pentru evaluare sînt incluse Produsul Intern Brut (PIB), nivelul de solidaritate, de libertate individuală și de corupție, pentru a se obține în final un scor general.

Source: nfoprut.ro

Keywords:

fericire , raport , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.