13 july 2022, 14:30 views 1490
În Republica Moldova va fi implementat un nou program de sprijin financiar extern
Photo: parlament.md
13 july 2022, 14:30 views 1490

În Republica Moldova va fi implementat un nou program de sprijin financiar extern

Cu asistența financiară a Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociației Internaționale pentru Dezvoltare (AID) în țara noastră va fi implementat Programul ”Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”. Scopul Programului este de a susține implementarea strategiilor stabilite de către Guvern în atenuarea efectelor negative generate de războiul din Ucraina, precum și asigurarea rezilienței și competitivității Republicii Moldova.

Programul va fi implementat sub formă de suport bugetar în sumă totală de 159,24 milioane de dolari SUA, inclusiv 9,24 milioane de dolari SUA – componenta de grant. Măsurile de politici prevăd acțiuni ce țin de permiterea refugiaților din Ucraina să intre pe teritoriul Republicii Moldova cu actul de identitate național, încadrarea în instituțiile de învățămînt din țara noastră a copiilor din familiile refugiate, consolidarea programelor de protecție socială, creșterea capacității de generare a energiei din surse regenerabile, sporirea rezilienței financiare a gospodăriilor ș.a.

Acordurile cu BIRD și cu AID pentru realizarea Programului au fost încheiate la data de 4 iulie 2022. Proiectele de ratificare a acestora au fost susținute, astăzi, de Comisia economie, buget și finanțe, sesizată în fond, dar și de alte comisii parlamentare permanente și vor fi propuse pentru votare în plenul Legislativului.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.