27 july 2018, 12:20 views 12918
Ploile torențiale au afectat mai multe localități din țară
27 july 2018, 12:20 views 12918

Ploile torențiale au afectat mai multe localități din țară

Ploile torențiale din ultimele două zile au afectat mai multe localități din țară, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menţionat că, în localitatea Coșcodeni, raionul Sângerei, precipitațiile au deteriorat mai multe porțiuni de drum local de pietriș.

„În localitatea Nimereuca, raionul Soroca, ploaia a distrus 55 ha de floarea soarelui, 145 ha de porumb și a deteriorat 2,5 km de drum. Prejudicii au fost înregistrate și în orașul Orhei, unde vântul puternic a afectat acoperișul gimnaziului Gr. Vieru. Aici au fost smulse 250 metri pătrați de țiglă metalică. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să stabilească suma pagubelor materiale", a spus Pușcașu.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sunt prognozate ploi cu descărcări electrice în nordul țării și parțial în centru și sud. Temperaturile ziua vor atinge maxime de până la +35 de grade Celsius, iar noaptea se vor înregistra până la +23 de grade Celsius.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

localitati , ploi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.