18 october 2015, 11:30 About the Moldavian language views 9392
Francezii au vizitat raionul Rezina
18 october 2015, 11:30 About the Moldavian language views 9392

Francezii au vizitat raionul Rezina

Recent, dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, a primit în vizită o delegație de francezi din regiunea Roannais. Cele șapte persoane care au vizitat raionul fac parte din Delegatia Regională RhonAlpes Lyon și reprezintă Organizația GREF (grup de profesori pensionari fără frontiere). Președinte al organizației este dl Paul Fournier.

Dumnealor vin în Republica Moldova déjà de 15 ani, în raionul Călărași, unde organizează și desfășoară, voluntar, stagii cu profesori de limba franceză. Drept misiune mai au identificarea unei regiuni a Republicii Moldova, similară regiunii franceze din care vin, în scopul stabilirii unor relații de colaborare și înfrățire. Preponderent sunt interesați de 4 domenii – turism rural, gastronomie, agricultură (în special viticultura) și apă-canalizare.

În context, președintele raionului i-a informat referitor la situația social-economică, inclusiv oportunitățile investiționale pe care le avem. În urma discuțiilor, dnul Rougert Michel de la Federația franceză a Cicloturismului, s-a arătat disponibil de a organiza curse cu bicicletele prin R. Moldova, la care să participe tineri din Franța în scopul unei mai bune cunoașteri a țării noastre, informează consiliu.rezina.md.

Oaspeții s-au mai arătat interesați și de familii care practică prestarea serviciilor de turism, inclusiv rural, menționând că ar putea organiza niște stagieri în Franța pentru acestea în scopul fortificării cunoștințelor lor în domeniu.

Un alt membru al delegației franceze, dnul Jean Claude Schittly, a vorbit despre posibilitatea de asigurare a gospodăriilor individuale cu aparate de curățare a apei potabile.

Dar mai multe și mai concrete propuneri domnii vor avea după ce vor merge în țară, și, la diferite nivele administrative, vor povesti despre oportunitățile investiționale, de cooperare, identificate în raionul Rezina.

Pe final, dna Eleonora Graur le-a mulțumit membrilor delegației franceze pentru vizita efectuată în raionul nostru, exprimându-și speranța că ea va cunoaște continuitate prin proiecte concrete de cooperare.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.