19 december 2016, 11:10 views 9516
Pomul de Anul Nou care a întrecut Chișinăul (Foto)
19 december 2016, 11:10 views 9516

Pomul de Anul Nou care a întrecut Chișinăul (Foto)

La Nisporeni, în ajunul primei zile de iarnă, a fost instalat, chiar în centrul orașului, un brad de toată frumusețea.

Coincidență frumoasă: pomul a fost adus pe Piața Ștefan cel Mare din Nisporeni din curtea Liceului "Ștefan cel Mare" din Nisporeni. Are o înălțime de 15 metri și, de acum încolo, va sta neclintit aici pînă la finele lunii ianuarie, înfrumusețînd orașul spre bucuria și admirația localnicilor.

"De mult timp Nisporeniul nu a mai avut un brad atît de mare și de frumos!", a declarat cu satisfacție primarul Grigore Robu, după care a specificat: "Chiar dacă nu este împodobit deocamdată, totuși deja atrage asupra sa privirile încîntate ale trecătorilor". Dînsul a subliniat că nu a fost cheltuit nici un bănuț pentru brad. Or, cei de la Liceul "Ștefan cel Mare" s-au bucurat să scape de el, căci bradul, cu crengile sale voluminoase, punea în pericol acoperișul edificiului. Astfel, în final, toată lumea a rămas mulțumită: școala – pentru că și-a salvat acoperișul, primăria – pentru că n-a cheltuit nimic, iar orașul – pentru că s-a ales cu un brad demn de admirația tuturor.

Pomul de Crăciun a fost adus în piață mai ceva ca un rege, fiind însoțit pe drum de o escortă de mașini de poliție cu girofarurile și sirenele incluse. Mai mult decît atît, potrivit primarului, din cauza mărimii impresionante, bradul nu a încăput pe strada principală a orașului, iar transportatorii au fost nevoiți să-și croiască o cale de acces spre locul de destinație de pe o stradă adiacentă.

Tot din spusele primarului, angajații mai vechi ai primăriei și chiar ex-primarul de Nisporeni, Ion Gangan, au recunoscut că, în ultimii zece ani, Nisporeniul nu a avut un brad atît de mare ca acum.

Mai în glumă, mai în serios, Grigore Robu a declarat că în acest an orașul Nisporeni are un brad mai frumos chiar și decît Chișinăul. Același lucru l-au remarcat și mai mulți internauți pe Facebook. "Chiar și neîmpodobit, arată mai bine decît bradul din capitală", a scris Nelu Tulbure. Iar Greta NG a venit cu o propunere: "Ar fi frumos să împodobească bradul toți cetățenii orașului".

Cît privește aprinderea luminițelor de pe brad, în semn de început al sărbătorilor de iarnă, Grigore Robu a recunoscut că, deocamdată, nu poate spune cu exactitate ziua în care va avea loc evenimentul. "Cert este un lucru: sărbătorile vor începe cît mai curînd posibil, astfel încît Nisporeniul să fie în rînd cu țările europene", a subliniat dînsul, precizînd că primăria pregătește și alte surprize frumoase pentru nisporeneni în perioada sărbătorilor de iarnă.

Source: www.expresul.com

Keywords:

brad , Nisporeni , Chisinau , Anul Nou

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1105 locuitori

Goian este un sat din cadrul comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1105 locuitori. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.