03 may 2018, 12:30 Painting views 13389
Un cuplu din Glodeni şi-a sărbătorit nunta de platină
03 may 2018, 12:30 Painting views 13389

Un cuplu din Glodeni şi-a sărbătorit nunta de platină

Sunt împreună de 70 de ani, dar se iubesc la fel ca-n prima zi. Este vorba despre un cuplu din satul Sturzovca, raionul Glodeni, care şi-a celebrat nunta de platină. Alături de mire şi mireasă au sărbătorit copiii, nepoții și strănepoții lor.

"Vă felicităm cu ocazia acestei aniversări, vă dorim sănătate și mulți ani. -Vă felicităm şi vă facem acest cadou, exact cum au făcut-o și mamele voastre la nuntă. O plapumă ca să stați sub ea împreună la cei 70 de ani de la nuntă."

Vasile Melnic a cunoscut-o pe aleasa inimii sale la cîteva săptămîni după ce s-a întors de pe front. Pe atunci ea avea doar 16 ani.

"Am întîlnit-o la piaţă. Mi-a plăcut de ea, dar nu i-am spus nimic", a spus locuitorul satului Sturzovca, Glodeni, Vasili Melnic.

Vasilina Melnic îşi aminteşte că, de dragul lui, a renunţat la visul de a deveni profesoară.

"Eram elevă. M-a luat direct din şcoală. Părinții mi-au spus să las școala și să mă mărit, așa era pe timpuri. Așa a fost și în cazul meu. El era matur deja", a spus locuitoarea satului Sturzovca, Glodeni, Vasilina Melnic.

Deşi au trecut prin multe greutăţi, aceştia nu au făcut decît să le întărească dragostea.

"Au fost și situaţii complicate, dar niciodată nu s-a întîmplat să ajungem la poliție, la primărie, cum făceau alții. Chiar dacă ne certam, ne împăcam repede. Ea tot timpul m-a respectat, a îngrijit de mine, mi-a fost alături", a spus locuitorul satului Sturzovca, Glodeni, Vasili Melnic.

Acum bătrînii sunt un exemplu viu pentru urmaşii lor.

"Cînd se întorcea de la muncă, tata nu venea niciodată cu mîinele goale. Tot timpul ne aducea fie mere, fie pepeni verzi, struguri, strîngea ciuperci sau pescuia", a spus fiul, Vasili Melnic.

"Sunt un exemplu pentru noi. 70 de ani împreună! Venim la ei după sfaturi, învățăm de la ei cum să ne rezolvăm propriile conflicte în familie", a spus nepoata, Natalia Ciornîi.

Vasili și Vasilina Melnic au trei copii, şapte nepoți şi 12 strănepoți.

 

Source: www.publika.md

Keywords:

Glodeni , nunta , aniversarea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.