07 april 2019, 11:00 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 8743
Suzana Popescu: Am vrut să las muzica dar nu mi-a reușit. Muzica m-a dominat!
07 april 2019, 11:00 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 8743

Suzana Popescu: Am vrut să las muzica dar nu mi-a reușit. Muzica m-a dominat!

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Mîndriți-vă că sînteți moldoveni". În cadrul emisiunii puteți vedea istoria unei interprete de muzică populară cu un repertoriu unic, Suzana Popescu.

S-a născut în satul Obileni, raionul Hînceşti, Republica Moldova. Din copilărie Suzana a colectat perle ale cîntecului folcloric. În repertoriul ei un loc aparte ocupă baladele: „Meşterul Manole", „Codreanu", „Badiul", „Averescu", „Mioriţa", „Fulga", „Soarele şi Luna", „Mihu-copilul", „Balada boului"; și doinele : „Plin e codru de voinici", „Măi, puiuţ de rînduné", „Pădure-verde pădure".

Despre folclorul autentic moldovenesc, dar și despre cum să culegi perlele cu adevărat prețioase al cînecului popular, aflați în interviul de mai jos.

Keywords:

artist , folclor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.