16 december 2021, 16:45 You were writing views 2242
Alexandra Conunova: Procuratura caută o infracțiune cu vioară nu acolo unde trebuie
16 december 2021, 16:45 You were writing views 2242

Alexandra Conunova: Procuratura caută o infracțiune cu vioară nu acolo unde trebuie

Începutul acestei istorii a căpătat o mare rezonanță, dar un sfîrșit fericit încă nu se prevede. Așadar, să reamintim: pe 22 octombrie a acestui an, pe aeroportul din Chișinău a avut loc un incident – din bagajele violonistei moldovene Alexandra Conunova, care zbura în Rusia, a fost confiscată o vioară din secolul al XVIII-lea.

Motivînd faptul că instrumentul nu a fost declarat în mod corespunzător, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal "pentru tentativă de contrabandă". Alexandra Conunova este o muziciană celebră, cîștigătoarea a numeroase competiții internaționale, care a cîntat împreună cu cele mai renumite orchestre simfonice ale lumii, iar la această vioară, confecționată de maestru Guadagnini, ea cîntă mai mult de patru ani și a călătorit cu ea în zeci de țări.

Se părea că neînțelegerea va fi rezolvată foarte repede, instrumentul îi va fi returnat muzicienei și i se vor aduce scuzele de rigoare. Cu toate acestea, cazul așa și nu a fost rezolvat, violonista a fost nevoită să anuleze mai multe concerte, spectacole programate, nemaivorbind de stresul moral și psihologic puternic de care avut parte.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

procuratura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
6072 locuitori

Gîsca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Gîsca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Gîsca alcătuia 6072 de cetăţeni în anul 1997. Satul Gîsca a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.