Go to section: Folk crafts
09 september 2020, 11:00 Carpet-making views 5472
La MAEIE a fost inaugurată o expoziție de covoare autentice moldovenești
09 september 2020, 11:00 Carpet-making views 5472

La MAEIE a fost inaugurată o expoziție de covoare autentice moldovenești

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție de covoare autentice incluse în Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.

În contextul agendei de acțiuni privind celebrarea celei de a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova dar și a Reuniunii de nivel înalt consacrată celebrării a 25 de ani a celei de a patra Conferințe mondiale privind femeile, în incinta ministerului a fost inaugurată o expoziție de covoare tradiționale.

Expoziția respectivă este organizată în colaborare cu reprezentanții Complexului de Meşteşuguri "Artă Rustică", cu sprijinul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală și se va desfășura pînă pe data de 24 septembrie.

Source: noi.md

Keywords:

MAEIE , covoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1538 locuitori

Grigorăuca este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cozești, Petropavlovca și Grigorăuca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1538 de oameni. Satul Grigorăuca a fost menționat documentar în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.