Go to section: Fine art
03 november 2021, 14:00 Fine art views 4555
O pictoriță originară din R. Moldova participă la două expoziții de artă contemporană din India
03 november 2021, 14:00 Fine art views 4555

O pictoriță originară din R. Moldova participă la două expoziții de artă contemporană din India

Artistul plastic Larisa Telipan, originară din R. Moldova, participă la două expoziții internaționale de artă contemporană online, care au fost deschise recent în orașele Bhubaneshwar și Dalhousie din India, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Larisa Telipan a menționat că la cele două expoziții de artă contemporană participă numai artiști plastici femei.

"La prima expoziție am prezentat lucrarea "Primăvară timpurie ", iar la cea de-a doua – tablourile "Amintiri" și "Poezie de primăvară". Prima lucrare simbolizează sentimentele de dragoste. Pe tablou sînt zugrăviți doi îndrăgostiți – un bărbat și o femeie. Chipurile lor sînt redate sub formă de copaci. Celelalte două reprezintă baștina mea, plaiul natal cu frumusețile lui – Republica Moldova. În lucrarea "Poezie de primăvară" am redat chipul mamei mele. Tabloul arată singurătatea mai multor femei din țara noastră, copiii lor fiind plecați departe de casă. Lucrările sînt executate în gravură pe carton, apoi imprimate la tipar și prelucrate manual", a precizat autoarea.

Potrivit artistei, lumea este plină de frumos, iar frumusețea e veșnică. "Tocmai de aceea, pictez tot ce e frumos", a mai spus pictorița.

Larisa Telipan s-a născut pe 9 noiembrie 1964 în satul Coșcalia, raionul Căușeni. În 1977-1983 și-a făcut studiile la Școala Republicană de arte plastice "Igor Vieru", iar în 1987-1994 - la Academia de Pictură, Sculptură și Arhitectură "I. E. Repin" din Sankt-Petersburg. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Federația Rusă și R. Moldova. Lucrează în tehnica acuarelelor și în cea a tipăririi graficelor: gravare, litografie, gravură pe carton, lucrări în tehnica picturii, pînzei, uleiului etc. În prezent este profesoară la Liceul de artă nr.3 din Sankt-Petersburg. Are lucrări în colecții publice și private din Bulgaria, China, Egipt, Finlanda, Iordania, Romînia, Rusia, Serbia și SUA. A participat la peste 200 de expoziții din țară și din străinătate.

Cele două expoziții din India vor fi deschise pînă la sfîrșitul lunii martie.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

pictor , arta , expoziție , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1035 locuitori

Brezoaia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Brezoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ștefan Vodă și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1035 de oameni. Satul Brezoaia a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.