Go to section: Theatre
16 september 2022, 16:00 Theatre views 2351
Haret: Cînd mergem în străinătate, luăm cu noi tricolorul
16 september 2022, 16:00 Theatre views 2351

Haret: Cînd mergem în străinătate, luăm cu noi tricolorul

Directorul Teatrului rus de stat ”Anton Cehov”, Constantin Haret, care a fost înștiințat de Ministerul Culturii cu privire la încetarea raporturilor de muncă la 28 septembrie, a declarat, răspunzînd Ministrului Culturii, Sergiu Prodan, că acționează în calitate de manager, nu de artist al poporului, și împreună cu echipa a făcut multe nu numai pentru teatrul său, ci și pentru țară în ansamblu.

Vorbind în emisia postului de radio Sputnik Moldova, Constantin Haret a spus că a auzit opinia precum că conducerea ministerului de profil nu este mulțumită de faptul că el se află la conducerea teatrului de atîția ani - 12 ani.

"Ei spun că este mai mult decît Putin. Cînd am fost numit director, practic nu știam ce înseamnă această funcție . Și pentru a înțelege situația existentă, am avut nevoie de timp. Dar mi-a fost mai ușor pentru că sînt din această familie, din teatru. Aici am crescut. Știam ce trebuie, pentru ce trebuie. În teatru a apărut apă caldă. S-ar părea că este un lucru mărunt, dar cînd în timpul iernii îți speli machiajul cu apă rece sau nu există posibilitatea de a face elementar un duș după ce îți scoți costumul.... Cu ajutorul lui Chiril Lucinschi, am pus o nouă scenă în teatru, am transferat fațada, am făcut reparație, am schimbat peste tot geamurile cu geamuri termopan, am reparat de mai multe ori acoperișul. Și cînd domnul ministru spune că nu trebuie să puneți pe cîntar faptul că sînteți artist al poporului... În acest caz, eu acționez în calitate de manager. Am primit mențiunea de artist al poporului pentru munca pe scenă, iar pentru că am lucrat în birou, faptul că sîntem împreună cu echipa. Acesta e cel mai important lucru. Echipa și numai echipa poate rezolva ceva. Adică, eu cred că noi în echipă am făcut multe nu numai pentru teatru, ci și pentru țară în ansamblu. Pentru că atunci cînd plecăm peste hotare, luăm cu noi și tricolorul și reprezentăm acolo Moldova, iar după spectacole facem poze cu tricolorul", a subliniat Constantin Haret

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.