Go to section: Theatre
17 june 2022, 11:35 Theatrical events views 2738
Premiera unul spectacol bazat pe textele dramaturgilor ucraineni va avea loc la Teatrul ”Alexei Mateevici”
Photo: facebook.com/teatrulmateevici
17 june 2022, 11:35 Theatrical events views 2738

Premiera unul spectacol bazat pe textele dramaturgilor ucraineni va avea loc la Teatrul ”Alexei Mateevici”

La Teatrul ”Alexei Mateevici” va avea loc pe 17, 18 și 19 iunie, la ora 18.00, premiera spectacolului ”Să le spunem pe nume”, bazat pe textele dramaturgilor ucraineni Liudmila Timoșenko, Natalia Blok, Oksana Savcenko, Irina Gareț, Tetiana Kițenko și Andrii Bondarenko, în regia Luminiței Țîcu.

Țîcu a menționat că spectacolul este un act de solidaritate cu poporul ucrainean și cu artiștii din Ucraina.

Potrivit sursei citate, spectacolul este bazat pe textele: „Tara mea” de Liudmila Timoșenko, „Copiii noștri” de Natalia Blok, „Vreau acasă” de Oksana Savcenko „Plantăm un măr” de Irina Gareț, „Să le spunem pe nume” de Tetiana Kițenko și „Sindromul supraviețuitorului” de Andrii Bondarenko. Din distribuție fac parte: Elena Frunze-Hatman, Nina Lefter, Olesea Sveclă, Ludmila Botnaru, Mihaela Chiu și Victor Untilă.

Astăzi, 17 iunie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, iar la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul „Așteptîndu-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Slava Sambriș și Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Femei fără limite” de Iurii Poleakov, în regia lui Dumitru Koev.

 

 

 

Keywords:

teatru , premiera , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.