Go to section: Literature
14 january 2023, 12:00 Literature views 1803
Poetul Arcadie Suceveanu a editat o nouă carte de versuri
14 january 2023, 12:00 Literature views 1803

Poetul Arcadie Suceveanu a editat o nouă carte de versuri

O carte de versuri intitulată „Terasa galbenă”, semnată de poetul Arcadie Suceveanu, laureat al Premiului Național al Republicii Moldova, a apărut recent la o editură din Chișinău, informează Moldpres.

Solicitat de agenție, Arcadie Suceveanu a afirmat că volumul are 134 de pagini și a apărut într-un tiraj de 300 de exemplare. El cuprinde versuri noi și conține patru capitole: ”Terasa galbenă”, ”Timpul AS”, ”Mâncătorii de lotus” și ”Patru epifanii”.

„Este o carte de poezie lirică și socială. Poezia este impregnată de spiritul dramatic pe care îl trăim. Alte versuri sînt despre trecerea ireversibilă a timpului și revenirea la spațiul copilăriei și la paradisul pierdut al acesteia. ”Mîncătorii de lotus” este un ciclu de versuri care exprimă condiția de azi a omului de creație. Îngerul poeziei este asemănat cu un liliac noctambul, care simbolizează degradarea sentimentului de percepție a poeziei”, a precizat autorul.

Pe ultima copertă, criticul literar Alexandru Burlacu subliniază că virtutea esențială a poeziei lui Arcadie Suceveanu e una a intelectului inventiv, în care sentimentele și rațiunea se manifestă libere și în toată plinătatea. ”Realul, de regulă, e trecut prin filiera spectacolului livresc”, constată Alexandru Burlacu.

Arcadie Suceveanu s-a născut la 16 noiembrie în 1952 în satul Suceveni, raionul Hliboca (Adîncata) din regiunea Cernăuți. A debutat cu placheta de versuri ”Mă cheamă cuvintele”, apărută în 1979 la Ujgorod, Ucraina.

Source: noi.md

Keywords:

poet , carte , versuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.