Go to section: Literature
05 may 2021, 10:00 Literature views 3947
Cartea unui istoric și politolog moldovean a fost publicată la Moscova
05 may 2021, 10:00 Literature views 3947

Cartea unui istoric și politolog moldovean a fost publicată la Moscova

Noua carte a celebrului istoric moldovean, politologul Veaceslav Matveev "Saga despre Zeul-Taur" a fost publicată la Moscova la editura "Мир Софии".

În această monografie sînt prezentate studii conceptuale ale istoriei sacre a omenirii, este efectuată o analiză detaliată a rolului tradițiilor și doctrinelor religioase în formarea umanității moderne.

Multe capitole ale cărții sînt dedicate istoriei Moldovei, esenței sacre a Patriei noastre, misterelor ei. În cartea aste analizat și simbolismul zimbrului, bourului, taurului în Principatul Moldovei și în alte tradiții ale lumii.

Cartea "Saga despre Zeul-Taur" prezintă interes pentru un cerc larg de cititori, precum și pentru cercetători ai istoriei Moldovei, istoriei religiilor, pentru filosofi și cercetători ai religiei.

Cartea poate fi citită pe site moldovenii.md.

Veaceslav Matveev, decorat cu titlul onorific „Om Emerit” Veaceslav Matveev s-a născut în 1967 la Chișinău. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Pedagogice de Stat ”I. Creangă” din Chișinău.

Are o serie de publicații despre istorie, geopolitică, istorie a religiei, mitologie, indologie, zoroastrianism, creștinism și creațiile lui M. Eliade.

Anterior, a condus Centrul de Cercetare a Tradițiilor Religioase din Duma de Stat a Rusiei, a fost consilier al vicepreședintelui Dumei de Stat a Federației Ruse (1996-2005) și a fost redactor-șef al revistei ”Voshod” (Восход). A fost consultant științific al Fundației ruso-indiene (Moscova). În prezent, este președintele Consiliului de Administrație al Fundației de studiere a civilizației indo-europene "Mercuriu" din Chișinău, înființată drept o comunitate de cercetare în scopul studierii și extinderii problemei studiilor indo-europene (președinte al Consiliului de administrație). Este membru al mai multor organizații publice și comunități științifice din Rusia și Europa.

Subiectul cercetărilor sale este istoria generală, geopolitica, filosofia, istoria religiilor, etnografia, istoria indo-europenilor, formarea lor spirituală, credințele și tradițiile lor sacre.

Veaceslav Matveev are peste 450 de publicații și articole științifice în publicații și reviste de top din Rusia, Moldova, India și Europa. Unele dintre ele sunt publicate pe site-ul Noi.md, în secțiunea Analitica.

Lista celor mai importante lucrări științifice:

Cărți: "Проблема этатизма в ранневизантийской общественно политической мысли".

"Probleme ale timpului istoric în filosofia tradiționalismului" (Проблемы исторического времени в философии традиционализма);

"Viața și activitatea socială a lui Vladimir Purișkevici" (Жизнь и общественная деятельность Владимира Пуришкевича);

"Principalul mit indo-european" (Основной индоевропейский миф) – aceasta este teza de doctor, realizată la Institutul de Studii Orientale din Moscova.

”Saga despre Zeul-Taur”

Veaceslav Matveev a fost decorat cu titlul onorific „Om Emerit".


Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.