13 september 2023, 16:30 Health views 24633
13 september 2023, 16:30 Health views 24633

Ce li se întîmplă picioarelor tale cînd porţi tocuri?


Foto: glamourmagazine.ro

Doamnelor, cît de mult iubim tocurile? Nu este nimic mai potrivit pentru un outfit perfect decît ultima şi cea mai elegantă pereche de pantofi ce ne va alungi picioarele, sunteţi de acord?

Dar realitatea este că, oricît am insista noi că o pereche superbă de stilletos cu tocuri ameţitoare este confortabilă, în adîncul inimii ştim că mersul pe stradă cu pantofi cu toc nu este cel mai benefic tratament pentru spate şi picioare. Totuşi, trăim în negare.

Royal National Orthopaedic Hospital din Marea Britanie a descoperit o tehnologie de scanare 3D care ne arată exact ce se întîmplă cu picioarele noastre cînd purtăm tocuri-şi lucrurile nu arată prea drăguţ. 

"De obicei, folosim razele X 2D pentru a diagnostica problemele picioarelor, dar nu obţinem decît o informaţie limitată", spune Dr. Dishan Singh. "Noul scanner ne permite să vedem clar cum arată talpa şi glezna şi cum funcţionează într-o astfel de situaţie, iar asta ne ajută să tratăm pacienţii din timp şi să prevenim problemele pe termen lung."

Potrivit rezultatelor scannerului 3D, cînd porţi tocuri îţi striveşti degetele şi îţi forţezi piciorul să ia o "formă nenaturală" ce poate provoca afecţiuni pe o perioadă îndelungată. De asemenea, se pune presiune pe oasele mici de sub degetul mare, iar greutatea corpului se mută pe călcîi, provocînd probleme gleznei.

"Există o legătură clară între tocuri şi durerile de picioare, dar pentru prima oară putem observa efectul unor astfel de pantofi asupra picioarelor în timp real", spune Dr. Andy Goldberg, chirurg ortoped la RNOH. "Evident, poţi purta tocuri, dar cu moderaţie; purtate în fiecare zi pot cauza probleme de sănătate".

Sursa: glamourmagazine.ro

Keywords:

frumusete , sanatate , femei

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
1263 locuitori

Ursoaia este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1263 de oameni. Satul Ursoaia a fost înființat în anul 1916.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.