28 january 2023, 13:00 Health views 1625
Nouă spitale raionale au fost dotate cu echipamente moderne pentru nou născuți
28 january 2023, 13:00 Health views 1625

Nouă spitale raionale au fost dotate cu echipamente moderne pentru nou născuți

Centrele perinatale din nouă spitale raionale au fost echipate cu dispozitive medicale moderne pentru acordarea asistenței medicale calitative nou-născuților. Echipamentele în valoare de 250 590 de dolari au fost donate de Statul Israel, anunță Ministerul Sănătății.

În total, au fost oferite opt incubatoare, șase mese de resuscitare și trei mese radiante pentru nou-născuți.

Aparatura medicală a fost distribuită spitalelor raionale din SorocaOrheiUngheniCăușeniEdineț, Cantemir, CriuleniȘtefan Vodă și Strășeni.

Patru dispozitive din cele 17 au fost recepționate de centrul perinatal din Orhei, fiind amplasate în salonul Terapie Intensivă nou-născuți. Centrul perinatal a fost dotat ultima dată cu un incubator și mese radiante cu peste 20 de ani în urmă, susțin lucrătorii medicali, care mai spun că noile echipamente sunt foarte necesare pentru îngrijirea medicală și tratamentul bebelușilor prematuri sau cu maladii. Anual, în spital nasc peste o mie de femei, atît din raionul Orhei, cît și din TeleneștiȘoldăneștiRezina.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1559 locuitori

Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.